Type and press Enter.

Od Početka Do Danas

1927. – 2023.

Priča obitelji Luburić o ugostiteljstvu seže duboko u prošlost. Već stotinjak godina, točnije od 1927. godine, obitelj Luburić posvećeno i s ljubavlju služi vrhunske delicije i stvara neprocjenjivo iskustvo za svoje goste.
kako je sve počelo
Drago Luburić
Povijest je započela s Drago Luburićem, koji je započeo svoju karijeru u konobarskom zanatu u vinkovačkoj željezničkoj restauraciji. Tamo je ne samo naučio umijeće posluživanja već je i pronašao ljubav svog života, Magdalenu, koja je usavršavala vještine kuhinje. Ta ljubav prema hrani i gostoprimstvu postala je temelj kojeg su se držale sljedeće generacije Luburićevih.
excellent pub – restoran lu
gastronomska vizija
Nakon što je Vatroslav Luburić dugi niz godina uspješno vodio Excellent pub, odlučio se na veliki korak – otvaranje restorana Lu. Njegova strast prema gastronomiji i posvećenost podizanju vinkovačke kulinarske ponude na novu razinu bio je motivirajući faktor za ovaj korak.
Restoran LU
odakle naziv lu?
uređenje interijera potpisuje dizajnerica Lana Ludvig, vlasnica tvrtke Ludvig & Ludvig koja iza sebe ima čitav niz uspješnih projekata, a dovoljno je spomenuti samo rekonstrukcije zagrebačke Tvornice kulture. Restoran je nazvan Lu jer je riječ o dvama početnim slovima, njegova, te Lanina prezimena.
Štonam donosi sutra
budućnost
Ugostiteljska loza Luburić se, međutim, ne zadržava samo na Vatroslavu. Uz njega je sin Fran, koji se sjajno uklopio u ovu tradiciju poslovanja. Fran je unio mladenačku energiju i entuzijazam u rad Excellent pub-a, donoseći svježe ideje i suvremeni pristup gostoprimstvu. Njegova predanost poslu i vještina u upravljanju mjestom stvorila su još veću privlačnost ovog ugostiteljskog mjesta, privlačeći goste iz svih krajeva.

No, inovacija je također postala zaštitni znak obitelji Luburić. Nedavno je Fran Luburić napravio veliki iskorak lansiravši prvi automatski sladoled na području Hrvatske, pod nazivom Lux Cream. Ova hrabra inicijativa pokazuje da obitelj Luburić ne samo da slijedi tradiciju već i stvara novu stvarnost u svijetu ugostiteljstva. Lux Cream nije samo sladoled; to je simbol njihove inovacije i hrabrosti da istražuju nove putove u svijetu okusa.
Otvori razgovor
Želite rezervirati stol?
Scan the code
Pozdrav!
Za najbrži dogovor oko rezervacije javite nam se direktno preko WhatsApp.